Adatvédelmi Szabályzat

Az adatkezelő megnevezése: Áfra Gyula e.v. , Adószám: 65266342-1-25, továbbiakban Konzolpiac
Az adatkezelő címe: 3450 Mezőcsát, Szent István u. 36.
Az adatkezelő elérhetőségei:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3620/516-4446
honlap: https://konzolpiac.hu/

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)  valamint  az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 155.§ (4) bekezdése szerinti hozzájárulás.

Hozzájárulás az adatkezeléshez:  A Felhasználók a regisztráció során kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő a jelen Szabályzatban írt módon kezelje.

Az adatkezelés módja:  automatizált adatfeldolgozás

Az Infotv. 14-18. §-ai alapján az érintett (Felhasználó) jogosult arra, hogy a konzolpiac által kezelt személyes adatai kezeléséről tájékoztatást kérjen, azok javítását vagy törlését, továbbá zárolását kérje.
Amennyiben a weboldalon létrehozott Felhasználói fiókját a Felhasználó törölni szeretné, a felső menüben található Profil/Fiókom Törlése menüpont alatt tudja megtenni.

  1. Jelen Adatvédelmi Szabályzat célja, hogy a Konzolpiac.hu Portál (továbbiakban: Konzolpiac)  felhasználói által, az oldal használata során megadott és a weboldal üzemeltetője (Áfra Gyula E.V.) számára kezelt személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

Az Adatvédelmi Szabályzat a Konzolpiac Szabályzatának – Felhasználási feltételeinek (https://konzolpiac.hu/szabalyzat)  elválaszthatatlan részét képezi, ezért a Felhasználási Feltételek elfogadásával a Felhasználó a jelen Adatvédelmi Szabályzatot is elfogadja.

Az Adatvédelmi Szabályzat tájékoztatást nyújt, a Konzolpiac  által történő adatkezelés módjáról, jogalapjáról, a kezelt adatokról, tartalmáról, az esetleges adattovábbításokról, az adatkezelésre vagy adatfeldolgozásra jogosult személyéről, valamint a személyes adat érintettjének az adatkezelésére vonatkozó jogi lehetőségeiről.

2.  A Konzolpiac adatkezelőnek minősül mindazon adatok tekintetében, és kezeli mindazon adatokat, amelyeket a Felhasználók a weboldal látogatása, használata, a weboldalon elérhető bármely Szolgáltatás igénybevétele során megadnak a Konzolpiac részére, feltöltenek a weboldalon valamint amely adatokat ezen tevékenységek során a Konzolpiac  a Felhasználóról gyűjt.

Személyes adatnak minősül minden olyan adat, amely egy meghatározott, ténylegesen azonosított vagy azonosítható természetes személyt egyértelműen beazonosít, így különösen az érintett neve, E-Mail címe, felhasználói azonosítója, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Az Adatvédelmi Szabályzat kizárólag azokra a személyes adatokra vonatkozik, amelyeket a Felhasználó  a Konzolpiac rendelkezésére bocsátanak annak érdekében, hogy a Weboldal megfelelő módon használható legyen.

3. A Felhasználó a jelen Adatvédelmi Szabályzat elolvasása illetve értelmezése után önszántukból döntenek arról, hogy megadják-e a Weboldal Szolgáltatásai használatához szükséges adatokat. Az adatok megadása  önkéntes, azonban felhívjuk a Felhasználó figyelmét, hogy egyes esetekben az adatok megadása hiányában a Felhasználó nem fogja tudni az adatok megadásához kötött Szolgáltatásokat igénybe venni, illetve a Weboldal valamennyi funkcióját használni.

A Weboldal böngészésének, megfelelő használatának, valamint az egyes szolgáltatások igénybevételének (többek között a hirdetés feladás) feltétele, hogy a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a jelen Adatvédelmi Szabályzatban foglaltakat a Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja.

Amennyiben a Weboldalon az Apróhirdetés Szolgáltatást igénybe szeretné venni úgy ezzel kapcsolatban Felhasználói fiókot kell létrehoznia (https://konzolpiac.hu/regisztracio),  a felhasználói fiók létrehozásához a következő adatokat kötelezően meg kell adnia:
Név, Felhasználónév, Jelszó, E-Mail cím

Amennyiben a weboldalon létrehozott Felhasználói fiókját, a Felhasználó törölni szeretné, úgy ezt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  E-Mail címre küldött E-Mail formájában tudja megtenni.

Az adatkezelés időtartama a felhasználói fiók létrehozása esetén legalább a felhasználói fiók fennállásáig, ennek hiányában az adott Szolgáltatásra vonatkozó határozott időtartamig, valamint a Szolgáltatás nyújtásához elengedhetetlenül szükséges időtartamig, vagy a Felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig szól.

Az apróhirdetéseket a Konzolpiac tárolja a tárhelyszolgáltató szerverein, így amennyiben a Felhasználó az apróhirdetésében személyes adatot ad meg, annak megadásával a Felhasználó kifejezetten hozzájárul az érintett személyes adat a konzolpiac által történő kezeléséhez.

Apróhirdetés feladáskor a Felhasználó a termékéről, szolgáltatásáról tetszőleges információkat add meg, az apróhirdetés feladáskor a Felhasználó elfogadja, hogy a megadott információk ezt követően bárki számára láthatóvá válnak.
Az apróhirdetésekért a konzolpiac  semmilyen felelősséget nem vállal, a hirdetésben közzétett tartalomért a hirdetést feladó Felhasználó felel.

Az apróhirdetések tárolásának a célja az adatbázis működtetése, statisztikák készítése, a  Weboldal működésének ellenőrzése, visszaélések megakadályozása valamint a  felhasználói élmény javítása.

A felhasználó elfogadja, hogy Apróhirdetés feladáskor a weboldal automatikus üzeneteket küld a részére Új apróhirdetés feladáskor, Apróhirdetés frissítésekor, Apróhirdetés megújításával, valamint az Apróhirdetés lejáratával kapcsolatosan.


  1. A sütik (cookie-k)
    A Weboldalon történő látogatás során, a weboldal bizonyos funkciónak elérése érdekében sütiket (cookie) használunk.
    A süti (cookie) által a Felhasználó böngészője egyedileg azonosíthatóvá válik.
    A sütik (cookie) segítségével mérjük az oldal látogatottságát, feltérképezzük a felhasználói szokásokat valamint elősegítjük a reklámok és a webes keresések hatékonyságát.
  2. Az adatkezelés célja:
    A Konzolpiac a személyes adatokat kizárólag a jelen Adatkezelési Szabályzatban előre meghatározott, konkrét adatkezelési cél érdekében kezeli. A konzolpiac kizárólag olyan személyes adatot kezel, amely ezen célok megvalósításához szükségesek .

A konzolpiac az érintett személyes adatokat a vonatkozó jogszabályban meghatározott időtartam alatt kezeli, illetve őrzi meg.

Az adatkezelési céljai, amelyek érdekében a konzolpiac  a Felhasználó személyes adatait kezeli:

  • A Felhasználó hirdetésével vagy egyéb tevékenységével kapcsolatos adatközlés az eljáró hatóságok részére .
  • A Szolgáltatások védelme az illetéktelen behatolás ellen
  • Ügyfélszolgálati szolgáltatások érdekén
  • A Weboldal látogatottságának számszerűsíthetősége, az ott elérhető Szolgáltatások kapcsán statisztikák készítése

A Felhasználó által adatainak kezelésére adott hozzájárulás ara is kiterjed, hogy a konzolpiac figyelemmel kísérheti, hogy a Weboldal Felhasználói milyen módon használják a Weblapot és az ott elérhető Szolgáltatásokat, azaz milyen apróhirdetéseket adnak fel, milyen gyakorisággal és tartalommal aktívak a Weboldalon.

A konzolpiac fenntartja a jogát a jelen Adatvédelmi Szabályzat egyoldalú módosítására.

2018.05.24.



Honlapunk cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön jóváhagyja az Adatvédelmi Szabályzatot.