<Vissza a főoldalra

Warhammer-40000-Rogue-Trader 2022 06-01-22 011-1280x660

Az űrben senki nem hallja a kockákat: Warhammer 40,000: Rogue Trader bétaverzió előzetes értékelése

2023 június 05 - 11:57 - Ahimal

Az Owlcat Games, a Pathfinder széria mögött álló fejlesztőcsapat, rendszeresen és átláthatóan kommunikált a játék aktuális állásáról. Az előrendelők és a sajtó tagjai kipróbálhatták a játék alfáját és zárt bétáját, így visszajelzéseket szolgáltathattak a fejlesztők számára. Ez lehetőséget adott a hibák kiszűrésére, a mechanikák finomhangolására és szükség esetén azok teljes átdolgozására.

A Rogue Traderben a játékosok a saját kereskedelmi fejedelmüket alkothatják meg, szabadon szabályozva karakterük külső jellemzőit és hátterét, ami befolyásolja a játékmenetet. A játékban a karakterosztályok szerepét a választott karrierösvények töltik be, ami meghatározza a karakter további fejlődésének irányát.

A játék nehézségi szintjei közül kettőt különböztet meg: a core és a normal fokozatot. A core hűen követi a táblás játék szabályrendszerét, míg a normal csökkenti a kihívás mértékét, de számos csúszkával lehet finomhangolni a játékélményt.

A játék prólógusa drámai döntések elé állítja a játékost, és betölti a tutorial szerepét is. A játékosok hatalommal bírnak, döntéseik nyomán világok szűnhetnek meg létezni, vagy kaphatnak esélyt a túlélésre.

A játék világa a Koronus térség, ahol a játékosok felfedezhetnek és kereskedhetnek. A harcrendszer körökre osztott, mozgáspontos rendszer, és kihasználhatók a környezeti adottságok is, hasonlóan az XCOM és a Wasteland játékokhoz.

A játékban a játékosok részt vehetnek pusztító űrcsatákban a von Valancius dinasztia zászlóshajójával, amelyet tovább lehet fejleszteni.

A bonyolult és hatalmas méretű Koronus Expanse felfedezésére indulva, a Pathfinder: Kingmaker és a Pathfinder: Wrath of the Righteous játékok ismerős elemével, a térkép használatával találkozhatunk, amely számos lehetőséget nyújt a kereskedelemre, a kolonizálásra, a diplomáciára és a harcra. Az Owlcat Games fejlesztőcsapatának egyik legfőbb erénye a történetmesélés és az írás, és ez újra megmutatkozik a Rogue Traderben. A játék tele van érdekes NPC-kkel, lenyűgöző helyszínekkel és izgalmas küldetésekkel, melyek mind tovább gazdagítják a Warhammer 40,000 univerzumot.

Az űrharcok még izgalmasabbak lettek az alfa verzióhoz képest, és most már a taktikusabb játékstílus is megjelenik. A folyamatos manőverezés és pajzsok kezelése mellett, fontos szerepet játszanak a hajó tisztjeinek különleges képességei is. Az ellenséget ágyúkkal és torpedókkal támadhatjuk, valamint a birodalmi csatahajók öklélés nevű egyedi fegyverét is bevetve. Az ellenfelek intelligensek, és gyorsan alkalmazkodnak a harci helyzetekhez, ezáltal fokozva a játék kihívását és élvezetét.

Bár a Rogue Trader valószínűleg nem mindenki számára ideális, annak komplexitása és izometrikus nézete ellenére a bétában eltöltött idő alapján úgy tűnik, hogy a játék jó eséllyel versenyben lesz az év legjobb szerepjátékának címéért, még olyan nagyágyú riválisok mellett is, mint a Hogwarts Legacy, a Baldur's Gate 3, a Final Fantasy XVI és a Starfield.

A játék egyik kiemelkedő erénye a szerepjátszási lehetőségek széles skálája, mely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a moralitás teljes spektrumát bejárják. A karakterek fejlődése és a döntések hatása a játék világára és a történetre mélyen bevésődik, és a játékmenetet egyedi és személyre szabott élménnyé teszi.

Természetesen a játék még bétaverzió, így vannak hiányosságok és javítandó hibák, de a fejlesztők aktívan dolgoznak ezeken, és a játékosok visszajelzéseik alapján folyamatosan finomítják a játékmechanikákat és a történetvezetést.

A grafika nagyon részletes, a hajók belső területeitől kezdve az űrben található lenyűgöző csillagrendszerekig mindent precízen ábrázol. A zenei aláfestés jól illik a Warhammer 40,000 sötét és gonosz hangulatához, ami csak tovább erősíti a játékélményt. A hangok és a szinkronizálás a legtöbb esetben kiváló, de van néhány hely, ahol javulásra van szükség.

Összességében a Pathfinder sorozat sikeres alkotói által fejlesztett Warhammer 40,000: Rogue Trader nagyon ígéretesnek tűnik. A játék komplex, de egyben izgalmas és szórakoztató is. Sok szerepjátékot kedvelő játékosnak ez egy olyan élményt nyújthat, amely méltó a Warhammer 40,000 univerzum nevéhez. Egyúttal a játék bevezet egy izgalmas és újszerű megközelítést, amely egyedülálló a szerepjátékok világában. Habár a játék még a bétaverziójában van, már most látszik, hogy az Owlcat Games komolyan veszi a visszajelzéseket és folyamatosan javítja a játékot.

Várakozással tekintünk a Warhammer 40,000: Rogue Trader hivatalos megjelenése elé. A játék eddig látottak alapján igazán méltó lesz a Warhammer 40,000 univerzum hosszú és gazdag történetéhez, és remélhetőleg sok órányi szórakozást nyújt majd a játékosok számára.

Tagek: 
warhammer
rogue
online
Trader

Avatar of Ahimal

Ahimal

Konzolpiac.hu


Rólunk

A KonzolPiac.hu oldalán az összes szöveg mesterséges intelligenciával generált. Az AI algoritmusok gondoskodnak a termék leírásokról, véleményekről és egyéb tartalmakról, amelyek garantálják a folyamatos és minőségi információáramlást. Ez a technológiai megközelítés lehetővé teszi az oldal számára, hogy gyorsan és hatékonyan biztosítsa az átfogó és releváns információkat a látogatóknak, hogy minél könnyebben és gyorsabban megtalálják azokat a termékeket, amelyek érdeklik őket.